Platformă de schimb valutar cripto, atacată

Una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar de tip crypto a fost atacată cibernetic. Binance, care stochează Bitcoins și alte tipuri de valută, a anunțat că a suferit un atac cibernetic.

56
2 minute de lectură

Hackerii au reușit să retragă 7000 de monede Bitcoin în valoare de 41 de milioane de dolari.

Zhao Changpeng, directorul executiv al Binance, a declarat că toate depozitele și retragerile vor rămâne suspendate până la analizarea profundă a securității platformei și stabilizarea acesteia, procese care vor dura aproximativ o săptămână. Acesta a mai anunțat de asemenea că depozitele și fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate deoarece compania va apela la fondul de active securizat pentru a acoperi pierderile.

Hackerii au folosit diferite tehnici precum viruși și phishing pentru a obține informații de securitate. Aceste acțiuni au oferit accesul la o ascunzătoare virtuală de pe platformă conectată la internet accesibilă anumitor clienți care operează tranzacții. Această ascunzătoare conținea aproximativ 2% din totalul crypto-valutelor și activelor. Alte ,,buzunare” de acest tip nu au suferit daune, în conformitate cu anunțul companiei.

,,Hackeri răbdători”

Acești teroriști cibernetici au avut răbdarea de a dobândi acces la un număr de conturi înainte de a-și executa planul.

,,A fost o întâmplare nefericită că nu am putut să blocăm atacul înainte de a fi executat. Odată ce hackerii au acționat, retragerea fondurilor a declanșat foarte multe alarme în sistemul nostru. Am blocat imediat toate retragerile și acțiunile”, a declarat Zhao Changpeng.

Totodată, directorul a încercat să răspundă întrebărilor legate de acest atac și printr-o conferință video, deși, spune el, ,,nu am reușit să dorm prea mult în ultimele 29 de ore. Nu a fost o zi foarte bună. Cu toate acestea, utilizatorii Binance, dar și conducerea și angajații vor lucra intens pentru a bloca potențiale atacuri viitoare”.

Binance este una dintre cele mai mari platforme de schimb de crypto-valută. Furtul nu este cel mai mare înregistrat vreodată în lumea Bitcoin. În 2014 platforma Mt Gox a suferit un atac în urma căruia pierdut 470 de milioane de dolari.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele