Platformă de schimb valutar cripto, atacată

Una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar de tip crypto a fost atacată cibernetic. Binance, care stochează Bitcoins și alte tipuri de valută, a anunțat că a suferit un atac cibernetic.

42
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 07: A visual representation of the digital Cryptocurrency, Bitcoin alongside US Dollars on December 07, 2017 in London, England. Cryptocurrencies including Bitcoin, Ethereum, and Lightcoin have seen unprecedented growth in 2017, despite remaining extremely volatile. While digital currencies across the board have divided opinion between financial institutions, and now have a market cap of around 175 Billion USD, the crypto sector coninues to grow, as it continues to see wider mainstreem adoption. The price of one Bitcoin passed 15,000 USD across many exchanges today taking it higher than previous all time highs. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
2 minute de lectură

Hackerii au reușit să retragă 7000 de monede Bitcoin în valoare de 41 de milioane de dolari.

Zhao Changpeng, directorul executiv al Binance, a declarat că toate depozitele și retragerile vor rămâne suspendate până la analizarea profundă a securității platformei și stabilizarea acesteia, procese care vor dura aproximativ o săptămână. Acesta a mai anunțat de asemenea că depozitele și fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate deoarece compania va apela la fondul de active securizat pentru a acoperi pierderile.

Hackerii au folosit diferite tehnici precum viruși și phishing pentru a obține informații de securitate. Aceste acțiuni au oferit accesul la o ascunzătoare virtuală de pe platformă conectată la internet accesibilă anumitor clienți care operează tranzacții. Această ascunzătoare conținea aproximativ 2% din totalul crypto-valutelor și activelor. Alte ,,buzunare” de acest tip nu au suferit daune, în conformitate cu anunțul companiei.

,,Hackeri răbdători”

Acești teroriști cibernetici au avut răbdarea de a dobândi acces la un număr de conturi înainte de a-și executa planul.

,,A fost o întâmplare nefericită că nu am putut să blocăm atacul înainte de a fi executat. Odată ce hackerii au acționat, retragerea fondurilor a declanșat foarte multe alarme în sistemul nostru. Am blocat imediat toate retragerile și acțiunile”, a declarat Zhao Changpeng.

Totodată, directorul a încercat să răspundă întrebărilor legate de acest atac și printr-o conferință video, deși, spune el, ,,nu am reușit să dorm prea mult în ultimele 29 de ore. Nu a fost o zi foarte bună. Cu toate acestea, utilizatorii Binance, dar și conducerea și angajații vor lucra intens pentru a bloca potențiale atacuri viitoare”.

Binance este una dintre cele mai mari platforme de schimb de crypto-valută. Furtul nu este cel mai mare înregistrat vreodată în lumea Bitcoin. În 2014 platforma Mt Gox a suferit un atac în urma căruia pierdut 470 de milioane de dolari.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele