PNL a decis cine vor fi candidații la europarlamentare

Ludovic Orban, președintele PNL, anunță că a strâns mai multe semnături ca PSD - Foto Agerpres

Partidul Național Liberal deschide lista candidaților la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an cu moderatorul de televiziune Rareș Bogdan. Decizia a fost luată în Biroul Executiv Național al PNL de joi.

Rareș Bogdan este urmat de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, și de europarlamentarul Siegfried Mureșan, actualul purtător al Partidului Popular European.

Pe locuri eligibile sunt și Cristian Bușoi și Adina Vălean.

Lista completă a candidaților: Rareș Bogdan,  Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motrean, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi ”pentru” și un vot ”împotriva”, înregistrându-se și două voturi nule.

Comentarii
Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.