Pompeo: Huawei este un instrument al Guvernului chinez

37
1 minut de lectură

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu acordat Fox Business Network, că oficialii gigantului chinez Huawei primesc ordine de la Guvernul de la Beijing, relatează Mediafax.

„Huawei este un instrument al Guvernului chinez. Sunt puternic conectați. Este ceva greu de înțeles pentru americani“, a declarat Pompeo.

Oficialul american a mai declarat și săptămâna trecută că directorul executiv al Huawei a mințit în privința legăturii dintre companie și Guvernul de la Beijing, afirmație condamnată de Ministerul chinez de Externe.

Autoritățile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură ce a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA și China. Decizia Administrației Trump a fost luată din motive de securitate națională, în condițiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate și ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate și a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele