Premierul Dăncilă anunță modificări prin OUG la Fondul de Dezvoltare și Investiții

40
2 minute de lectură

Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va extinde Fondul de Dezvoltare și Investiții și care prevede simplificarea procedurilor, plus introducerea unui mecanism pentru fondurile sau societățile de investiții care vor să participe în parteneriat public-privat.

„În ședința de Guvern de astăzi (joi – n.r.) îmbunătățim Fondul de Dezvoltare și Investiții preluând propuneri din teritoriu. În doar 20 de zile au fost depuse 1.000 de cereri finanțare. Extindem acest program. Pentru că România are nevoie de infrastructură modernă includem în domeniul principal al fondului și finanțarea pentru aeroporturi. Simplificăm procedura de solicitare a finanțării pentru că ne dorim mai multă eficiență în realizarea proiectelor. Astfel, eliminăm autorizația de construcție din lista documentelor necesare la depunerea dosarului de solicitare a finanțării. Pentru a nu exista confuzii fac precizarea că acest document va fi în continuare obligatoriu pentru începerea proiectului de construcție”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat actul normativ prevede și instituirea unui mecanism pentru simplificarea procedurilor penru fondurile sau societățile de investiții, astfel încât acestea să poată participa la proiecte în regim de parteneriat public-privat.

„Reglementăm modul de implicare a fondurilor sau societăților de investiții, inclusiv a fondului de admininistrare privat care doresc să participe în parteneriat public privat la realizarea proiectelor strategice. Instituim un mecanism simplu prin care fondurile sau societățile de investiții vor transmite scrisori de intenție către Comisia Națională de Strategie și Prognoză până la aprobarea studiului de fezabilitate”, a completat șeful Executivului.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele