Președintele PRO AGRO: „Agricultura României a devenit performantă pe alocuri, dar încă mai sunt foarte multe de făcut”

33
2 minute de lectură

Potențialul agricol al României ar putea fi atins, dacă problemele cu care se confruntă agricultura românească vor fi depășite. Polarizarea excesivă a fermelor românești,  nivelul foarte scăzut de integrare în lanțul valoric, lipsa serviciilor de consultanță și absența unei clase de mijloc în acest sector sunt tarele agriculturii din România despre care a vorbit Emil Dumitru, președintele Federației Naționale PRO AGRO, într-o conferință de presă, la finalul mandatului său.

„Eu cred că agricultura României, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, a devenit o agricultură performantă pe alocuri, dar avem foarte multe lucruri de făcut în viitorul exercițiu financiar. România agricolă, după anul 2020, ar trebui să aibă structuri asociative foarte puternice. Avem o specificitate a agriculturii, în România, care trebuie susținută atât la nivel național, cât și la nivel european. Ne dorim ca mediul asociativ să contribuie, în mod decisiv, la politici agricole sustenabile, pentru ca satul românesc să aibă viitor și fermierii noștri să vândă produse cu valoare adăugată și nu neapărat materială”, a declarat Emil Dumitru.

Dumitru consideră că PRO AGRO a demonstrat că a ajuns la maturitate, prin modul coerent în care susține pozițiile publice, astfel încât federația să poată să fie luată în considerare în întâlnirile de lucru cu oficialii guvernamentali. „Sigur, nu am fost un partener de dialog foarte comod. Personal, de nenumărate ori, am avut poziții antagonice, indiferent că la guvernare au fost tehnocrați sau oameni politici”, a declarat Emil Dumitru. El va rămâne președinte interimar al PRO AGRO pentru următoarele 30 de zile,  timp în care va organiza alegerile pentru un nou șef al federației.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele