Procurorul general i-a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe OUG privind legile Justiției

38
1 minut de lectură

Procurorul general Augustin Lazăr i-a trimis, miercuri, o scrisoare Avocatului Poporului în care îi cere să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la aspecte de neconstituționalitate pe care le ridică prevederile articolului VII din OUG pe legile justiției, transmite Mediafax.

„În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a transmis domnului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

Procurorul general își justifică demersul în considerarea rolului constituțional al Ministerului Public, „de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetățenilor”.

Noile prevederi din ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele