Raport: Zeci de mii de nord-coreene, vândute ca sclave sexuale în China

186
2 minute de lectură

Mii de femei și fete din Coreea de Nord sunt vândute ca sclave sexuale în China, unde fie sunt cumpărate în vederea căsătoriei, fie sunt forțate să se prostitueze sau să se implice în acte sexuale transmise live pe internet împotriva voinței lor, potrivit unui raport citat de CNN.

Ancheta realizată de Korea Future Initiative (KFI), cu sediul la Londra, include informații șocante la prima mână despre fete de 12 ani violate și femei forțate să participe la acte sexuale transmise pe internet zile întregi fără să beneficieze de hrană.

Deși femeile care fug din Coreea de Nord au fost mereu ținta traficanților de carne vie, problema s-a accentuat în ultimii ani pe fondul unei creșteri a cererii în China, potrivit raportului.

Ministerul chinez al Afacerilor Externe nu a răspuns solicitărilor de a comenta informațiile din raport.

Totodată, nu există statistici oficiale cu privire la numărul de nord-coreeni care fug din țară pentru a se refugia în diferite state, altele decât Coreea de Sud. Zeci de mii de nord-coreeni locuiesc în China ca refugiați, potrivit unui raport din 2014 al Națiunilor Unite. KFI estimează că 200.000 de persoane s-ar putea afla în această situație.

KFI, organizație non-profit ce-și dedică atenția asupra femeilor, copiilor și minorităților din Coreea de Nord ce sunt victime ale abuzurilor împotriva drepturilor omului, estimează că 60% dintre femeile nord-coreene refugiate în China sunt vândute ca sclave sexuale.

„Critica este insuficientă. Numai prin acțiuni concrete se va putea desființa traficul de carne vie din China, prin confruntarea directă a regimului nord-coreean și salvarea sclavelor sexuale din bordeluri, localități izolate și studiouri de videochat de pe întreg teritoriul Chinei“, avertizează raportul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele