Războiul cuvintelor ia proporții. Avertismentul Chinei pentru SUA privind desfășurarea de rachete în Asia

59
2 minute de lectură

China a amenințat că va adopta contramăsuri dacă Statele Unite vor implementa sisteme de rachete intermediare sau terestre în Asia și au avertizat statele aliate americanilor din regiune cu repercusiuni dacă vor permite amplasarea unor astfel de arme pe teritoriul lor, potrivit Reuters, transmite Mediafax.

Fu Cong, directorul general al departamentului de control al armelor din cadrul Ministerului de Externe din China, a declarat că Beijingul „nu va sta degeaba” și va urmări lansatoarele de rachete ale Statelor Unite din Asia.

„Dacă SUA vor implementa rachete în această parte a lumii, în poarta Chinei, China va fi forțată să ia măsuri”, a declarat Fu reporterilor.

„Îi îndemn pe vecinii noștri să exercite prudență și să nu permită desfășurarea de către SUA a rachetelor cu rază intermediară pe teritoriul lor”, a spus Fu.

Japonia, Coreea de Sud și Australia

El a menționat în mod specific Japonia, Coreea de Sud și Australia, avertizând că nu le va servi intereselor lor de securitate națională.

Fu nu a specificat cum va răspunde China, dar a spus „totul va fi pe masă” dacă aliații SUA vor accepta acest lucru.

Acesta a reiterat, de asemenea, că ţara sa nu are niciun interes să participe la nicio discuție trilaterală cu Statele Unite și Rusia pentru a ajunge la noi termeni cu privire la astfel de arme, argumentând că cea mai mare parte a rachetelor din China nu pot ajunge până pe teritoriul american.

„Având în vedere diferența imensă dintre arsenalele nucleare ale Chinei și cele ale SUA și Federației Ruse, nu cred că este rezonabil sau chiar corect să se aștepte ca şi China să participe la o negociere de reducere a înarmării în această etapă”, a spus Fu.

Context

Mark Esper, secretarul american de stat al Apărării, și alți oficiali ai Administrației Trump au acuzat China de un comportament agresiv care destabilizează regiunea Indo-Pacifică.

Războiul de cuvinte pentru desfășurarea de rachete în Asia a stârnit îngrijorări cu privire la o cursă a înarmării în regiune.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele