Reacția Moscovei după ce armata sud-coreeană a deschis focul asupra unui avion militar rus

40
1 minut de lectură

Ministerul Apărării din Rusia a negat marți faptul că o aeronavă militară rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud și a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a amenința avionul rus, relatează agențiile de presă RIA și Reuters, citate de Mediafax.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunțat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spațiul aerian sud-coreean.

Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzațiile și a transmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Incidentul de marți nu a fost prima dată când piloții sud-coreeni au interferat cu aeronave ruse în spațiul aerian internațional, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele