Restructurări masive la Deutsche Bank

114
2 minute de lectură

Deutsche Bank va renunța la 18.000 de locuri de muncă, parte a unei restructurări masive ce marchează retragerea băncii de pe Wall Street, după două decenii în care s-a aflat în competiție cu rivalii americani, relatează CNN.

„Am anunțat astăzi cea mai fundamentală transformare a Deutsche Bank din ultimele decenii“, a spus, prin intermediul unui comunicat, directorul executiv Christian Sewing, precizând că decizia marchează un „restart“.

Schimbarea este una dramatică pentru banca veche de 149 de ani, pilon al finanțelor europene care a avut dificultăți în ultima perioadă de a obține profituri consistente.

Potrivit Deutsche Bank, reducerea numărului de angajați se va face în 2022, aducându-se astfel la aproximativ 74.000 numărul personalului.

Sfârșitul unei ere

Fiind la un moment dat cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank și-a stabilit ca obiectiv dominarea pieței bancare de investiții și s-a aflat în competiție cu nume precum Goldman Sachs și Morgan Stanley în Europa și la nivel mondial. Banca germană și-a manifestat ambițiile globale în 1999 prin achiziția Bankers Trust, o bancă americană de investiții.

Însă instituția și mai cu seamă echipa de investiții a băncii au întâmpinat dificultăți majore ca urmare a crizei financiare mondiale. În contextul unei economii europene lente și a unei reticențe la reforme, performanțele Deutsche Bank în sectorul de investițiilor au fost mult îngreunate.

Divizia de investiții a continuat să consume resurse simultan cu o cădere în spatele competitorilor. Demisia șefului diviziei de investiții, Garth Ritchie, săptămâna trecută, a semnalat iminența unor schimbări majore.

Reforma va permite Deutsche Bank să se depărteze de piața de investiții și să prioritizeze sectoare mai sigure, cum ar fi managementul finanțelor corporatiste. Însă efortul de restructurare nu va fi unul ieftin. Banca estimează costul total al restructurării la 7,4 miliarde de euro.

Deutsche Bank nu a furnizat o hartă a reducerii de personal, însă cel mai probabil principalii vizați vor fi angajații din Statele Unite. În America de Nord, Deutsche Bank are aproape 9.300 de angajați, majoritatea fiind în Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele