Rețelele mobile suspendă comenzile pentru telefoanele Huawei

56
2 minute de lectură

Rețelele mobile din Europa și Asia își suspendă comenzile pentru telefoanele smart Huawei ca urmare a deciziei Statelor Unite de a restricționa accesul companiei chineze la tehnologiile americane, relatează CNN.

Includerea Huawei pe o listă neagră a exporturilor înseamnă că gigantul chinez al telecomunicațiilor nu mai are acces la software sau componente ale furnizorilor americani.

Aparatele existente nu sunt afectate de această decizie, însă restricțiile pot afecta viitoarele produse Huawei și mai ales poziția de lider al companiei în cursa pentru noile rețele ultrarapide 5G.

Al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, Vodafone, a anunțat miercuri că a oprit comenzile în Marea Britanie pentru modelul Huawei Mate 20X dotat cu tehnologie 5G.

„Este o măsură temporară pe parcursul perioadei incerte în ceea ce privește aparatele 5G ale Huawei“, a spus un purtător de cuvânt al Vodafone.

Cel mai mare operator din Marea Britanie, EE, a decis, de asemenea, să amâne introducerea pe piață a noilor telefoane Huawei.

Operatorii principali din Japonia au luat măsuri similare, însă în cazul altui aparat, Huawei P30 Lite. Telefonul urma să fie lansat în Japonia la sfârșitul lunii.

Compania japoneză NTT Docomo a întrerupt comenzile pentru acest model și „analizează impactul restricțiilor impuse de Statele Unite“, a anunțat purtătorul de cuvânt Yoshikumi Kuroda.

Companiile rivale KDDI și SoftBank Corp. au anunțat că vor amâna lansarea noului telefon Huawei.

Suspendarea comenzilor este o primă dovadă a faptului că noile măsuri adoptate de Administrația Trump în campania sa împotriva Huawei, campanie motivată prin presupuse riscuri la adresa securității naționale, afectează grav compania chineză.

Anul trecut, Huawei a devansat Apple devenind al doilea cel mai cumpărat brand de telefoane smart din lume, după Samsung.

Interdicția pe exporturi impusă de Statele Unite a forțat Google să scoată dispozitivele Huawei din ecosistemul Android. O excepție temporară stabilită de Departamentul american al Comerțului permite Google să facă actualizări de software pentru telefoanele Huawei pentru încă 90 de zile.

SoftBank analizează „dacă poate să vândă fără griji telefoane Huawei clienților săi. Având în vedere situația actuală, am luat decizia să amânăm vânzările“, a explicat purtătorul de cuvânt Yusuke Abe.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele