România are cei mai sănătoși copii din UE

28
1 minut de lectură

România se situa, în 2017, pe primul loc în UE în ceea ce privește sănătatea copiilor sub 16 ani, potrivit Eurostat. Astfel,  99,4% dintre aceştia aveau o stare de sănătate bună sau foarte bună, cel mai ridicat procent din UE. Doar 0,4% aveau o stare de sănătate proastă, în timp ce restul de 0,2% aveau o stare de sănătate rezonabilă.

La nivelul UE, peste 95% dintre copiii cu vârsta sub 16 ani prezentau, la nivelul anului 2017, o stare de sănătate bună sau foarte bună şi mai puţin de 5% se confruntau cu limitări ale activităţii pe fondul problemelor de sănătate, potrivit datelor publicate de Eurostat.

În aproape toate statele membre UE, sub 1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate. Excepţii se înregistrau în Marea Britanie, unde 1,1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate, Belgia (1,4%), Finlanda (1,5%) şi Austria (1,6%).

Aceste date se bazează pe rezultatele sondajelor din statisticile UE referitoare la venit şi la condiţiile de viaţă (EU-SILC).

1 COMENTARIU

  1. La noi sunt mai sanatosi… caci cei bolnavi ajung cam rar la medic. Astfel statistic apar a fi sanatosi sau poate faptul ca putin se indoapa cu E-urile din marketuri si la noi inca se mai consuma mancare gatita acasa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele