România are cei mai sănătoși copii din UE

21

România se situa, în 2017, pe primul loc în UE în ceea ce privește sănătatea copiilor sub 16 ani, potrivit Eurostat. Astfel,  99,4% dintre aceştia aveau o stare de sănătate bună sau foarte bună, cel mai ridicat procent din UE. Doar 0,4% aveau o stare de sănătate proastă, în timp ce restul de 0,2% aveau o stare de sănătate rezonabilă.

La nivelul UE, peste 95% dintre copiii cu vârsta sub 16 ani prezentau, la nivelul anului 2017, o stare de sănătate bună sau foarte bună şi mai puţin de 5% se confruntau cu limitări ale activităţii pe fondul problemelor de sănătate, potrivit datelor publicate de Eurostat.

În aproape toate statele membre UE, sub 1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate. Excepţii se înregistrau în Marea Britanie, unde 1,1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate, Belgia (1,4%), Finlanda (1,5%) şi Austria (1,6%).

Aceste date se bazează pe rezultatele sondajelor din statisticile UE referitoare la venit şi la condiţiile de viaţă (EU-SILC).

1 COMENTARIU

  1. La noi sunt mai sanatosi… caci cei bolnavi ajung cam rar la medic. Astfel statistic apar a fi sanatosi sau poate faptul ca putin se indoapa cu E-urile din marketuri si la noi inca se mai consuma mancare gatita acasa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele