România, sancționată la CEDO pentru o intervenție a Poliției făcută în urmă cu 13 ani

58
1 minut de lectură

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a sancționat România cu 23.000 de euro după ce, într-o intervenție a Poliției din 2005, făcută într- comunitate de romi de lângă rampa de gunoi de la Pata Rât, unul dintre bărbați a fost aruncat la pământ iar altul a fost lovit cu un baston, transmite Mediafax.

Poliția română este acuzată de folosirea excesivă a forței în cazul a doi suspecți de furt și care, ulterior, au reclamant modul de intervenție al forțelor de ordine și au acționat statul în judecată.

”Cazul priveşte două intervenţii ale Poliţiei în comunitatea de romi de la Pata Rât pentru identificarea unor persoane suspectate de furt. CEDO a găsit că folosirea forţei de către Poliţie împotriva lui Augustin Lingurar şi Trandafir Lăcătuş a fost excesivă şi nejustificată în acele circumstanţe. Dl. Lingurar a fost aruncat la pământ de un poliţist, iar dl. Lăcătuş a fost lovit cu un baston, deşi nu a opus rezistenţă şi a fost imobilizat de doi poliţişti. Curtea consideră că aceste acte de violenţă au fost menite să dea naştere la sentimente de frică şi inferioritate şi de a umili. Nicio investigaţie nu a fost declanşată de autorităţi pentru a se verifica dacă acţiunile poliţiei reclamate de cei doi au fost necesare având în vedere comportamentul lor sau posibila rezistenţă”, se arată în decizie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele