România va coordona exercițiul NATO Sea Shield, în perioada 8-12 aprilie la Marea Neagră

73
Foto: Mediafax
1 minut de lectură

În intervalul 8-12 aprilie va avea loc în zona Mării Negre unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale, Sea Shield 2019, care va fi coordonat anul acesta de către România, a informat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în raportul său anual.

Scopul exercițiului multinațional este acela de a promova interoperabilitatea pe mare.

În cadrul Sea Shield 2019 vor participa aproximativ 2.300 de militari, 21 de nave, 10 avioane de luptă și un submarin.

Printre țările participante se numără Bulgaria, Grecia, Spania, Turcia, Statele Unite și Ucraina, în calitate de partener NATO.

NATO și-a intensificat prezența în zona Mării Negre în 2018, ca parte a responsabilității alianței de a răspunde schimbărilor din mediul securității și de a descuraja conflictul, se arată în raportul lui Stoltenberg.

În altă ordine de idei, secretarul general al NATO a cerut Germaniei să suplimenteze contribuțiile bugetare alocate Alianței Nord-Atlantice, un subiect care a generat tensiuni în relația Guvernului Angela Merkel cu Administrația președintelui american Donald Trump. „Aştept ca Germania să respecte angajamentul asumat alături de aliaţii din cadrul NATO“, a afirmat Stoltenberg.

Donald Trump, a somat în mai multe rânduri ţările membre NATO să majoreze până la nivelul de 2% bugetele naţionale pentru apărare.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele