Rusia vrea un nou pact nuclear cu SUA

29
1 minut de lectură

Rusia este dispusă să ia în considerare noi propuneri din partea Statelor Unite pentru a înlocui Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) cu un nou pact nuclear, care să includă mai multe țări, a declarat astăzi Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului de Externe rus, citat de Mediafax.

Ryabkov a anunțat, la Moscova, în cadrul unei conferințe, că Statele Unite nu au transmis propuneri concrete pentru un nou pact.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia a suspendat Tratatul INF, după ce Statele Unite au anunțat că se vor retrage în șase luni din acord, în cazul în care Rusia nu începe să respecte prevederile incluse în acesta.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat săptămâna trecută că ar dori organizarea unor negocieri pentru încheierea unui nou pact de control al armelor.

Administrația de la Moscova a negat în repetate rânduri faptul că încalcă prevederile Tratatului INF. Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.

Statele Unite încalcă de mulţi ani Tratatul INF, prin instalarea sistemelor balistice în România, a transmis sâmbătă Administraţia Putin, afirmând că Washingtonul a amplasat şi arme atomice în ţări aliate în cadrul NATO.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele