San Francisco interzice tehnologiile de identificare facială

1 minut de lectură

Autoritățile din San Francisco au interzis utilizarea tehnologiilor de identificare facială, devenind primul oraș din Statele Unite care adoptă o astfel de măsură.

Noua tehnologie nu va putea fi utilizată de către instituțiile locale, cum ar fi transportul public sau forțele de poliție. În plus, orice achiziție a tehnologiei va trebui aprobată de către administrația orașului, relatează BBC.

Oponenții deciziei avertizează că măsura va periclita siguranța cetățenilor și va afecta eforturile de combatere a criminalității.

Pe de altă parte, susținătorii restricției susțin că tehnologia este total nesigură și reprezintă o încălcare a intimității.

„Cu acest vot, San Francisco a declarat că tehnologia de identificare facială este incompatibilă cu o democrație sănătoasă“, a comentat Matt Cagle, din cadrul Uniunii Americane pentru Libertăți Civile din Nordul Californiei.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele