Scandal „geopolitic” în compania Versace din cauza unui tricou

143
2 minute de lectură

Un scandal a izbucnit după ce un tricou al companiei Versace a menționat Hong Kong şi Macao drept țări independente. Un model din China a anunţat rezilierea contractului cu marca, anunță CNN.

O actriţă şi cântăreaţă din China, Yang Mi, ambasadoare a mărcii Versace, a anunţat că a reziliat contractul cu celebra casă de modă, ca răspuns la o creaţie vestimentară în care două oraşe ale Chinei, Hong Kong şi Macao, sunt trecute ca ţări.

Considerat de modelul chinez ca un afront, ambele sunt clasificate drept regiuni administrative speciale ale Chinei, care au guverne semi-autonome pe continent.

Compania şi designerul Donatella Versace şi-au cerut scuze pentru situaţie şi au calificat-o ca fiind o eroare nefericită.

Cu toate acestea, modelul Yang Mi a postat pe contul oficial al studioului ei, Jiaxing Xingguang, pe Weibo, cea mai mare platformă de socializare din China, că tricourile mărcii au încălcat politica „o singură ţară” a Chinei.

„Integritatea teritorială şi suveranitatea Chinei sunt dintotdeauna sacre şi inviolabile”, se arată în comunicatul vedetei chineze.

„Profund jigniți”

În calitate de companie a Republicii Populare Chineze, împreună cu Yang Mi, cetăţean al Republicii Populare Chineze, „ne declarăm profund jigniţi”, se mai spune în anunţul de reziliere a contractului.

Versace a transmis oficial scuze ca răspuns la incident şi a anunţat că tricoul nu mai este de vânzare. „Compania îşi cere scuze pentru designul produsului său, iar o rechemare a tricoului a fost implementată în iulie”, a scris marca pe Twitter.

Donatella Versace şi-a cerut scuze.

„Îmi pare foarte rău pentru recenta eroare nefericită care a fost făcută de compania noastră şi care se discută în prezent pe diverse canale de socializare”, a scris ea pe Instagram.„Niciodată nu am vrut să nu respect suveranitatea naţională a Chinei şi acesta este motivul pentru care am vrut să-mi cer scuze personal pentru o astfel de inexactitate şi pentru orice suferinţă pe care ar fi putut-o provoca”, a scris Donatella Versace.

Conflictul vine pe fondul crizei din Hong Kong, unde de mai multe săptămâni au loc proteste violente în stradă, pornite de la un proiect care mărea puterea Chinei faţă de oraşul cu statut special.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele