Secretarul american al Securității Interne a demisionat

24
Foto: Facebook
1 minut de lectură

Secretarul american al Securității Interne, Kirstjen Nielsen (foto), care a pus în aplicare o parte din politicile de securitate a frontierei ale președintelui Donald Trump, a demisionat.

Comisarul Vămilor și Protecției Granițelor, Kevin McAleenan, o va înlocui temporar pe Nielsen, a anunțat liderul de la Casa Ablă, citat de BBC.

Kirstjen Nielsen avea în responsabilitate propusul zid de securitate la frontiera cu Mexic. Demisia sa vine în momentul în care președintele american a anunțat o înăsprire a politicilor de imigrație. Trump a acuzat-o pe Nielsen în mai multe rânduri că nu este suficient de fermă.

În ultimele luni s-a înregistrat o creștere a trecerilor ilegale ale frontierei iar Donald Trump a amenințat că va închide frontiera cu Mexic.

Potrivit New York Times, Nielsen a avut duminică o întâlnire cu Trump pentru a discuta „calea de urmat“ în ceea ce privește situația de la frontieră. Cu toate acestea, a fost supusă presiunilor să demisioneze, potrivit presei americane care citează o sursă bine informată.

Kirstjen Nielsen nu și-a motivat decizia, limitându-se să spună că „a sosit timpul“ să plece. Statele Unite „sunt mai sigure acum decât atunci când m-am alăturat Administrației“, a comentat ea.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele