SUA vor revizui cooperarea cu aliații care utilizează Huawei

46
1 minut de lectură

Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, informează Mediafax.

„Poziţia Statelor Unite este că participarea Huawei sau a oricărei alte companii lipsită de încredere în orice segment al reţelei de telecomunicaţii 5G reprezintă un risc“, a declarat luni Robert Strayer, subsecretar pentru domeniul cibernetic, al Comunicaţiilor internaţionale şi Politicilor informatice în cadrul Departamentului de Stat american.

„Dacă alte ţări introduc şi permit unor companii lipsite de încredere să construiască sau să furnizeze echipamente pentru reţelele 5G, va trebui să reevaluăm capacitatea de a împărtăşi informaţii şi de a fi conectaţi cu ei“, a atras atenţia oficialul american.

Gigantul chinez al telecomunicațiilor neagă ferm că echipamentele Huawei ar putea fi folosite în acțiuni de spionaj sau sabotaj.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele