Suntem în pragul unei epidemii de gripă

19
1 minut de lectură

Ministrul sănătății, Sorin Pintea, a avertizat că ne aflăm în pragul unei epidemii de gripă, precizând că, săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri au depășit numărul estimat.

„În acest moment, putem spune că suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul de cazuri de îmbolnăviri a depăşit numărul de cazuri estimate; vorbim de o săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând avem acest tip de săptămâni epidemice, atunci putem vorbi despre o epidemie“, a explicat ministrul, citat de Mediafax.

„Conform raportărilor INSP, săptămâna trecută numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat. În urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni“, se arată și într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

La rândul său, Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat astăzi încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul București, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele