Theresa May riscă să fie demisă, dacă Acordul Brexit va fi respins din nou

24
1 minut de lectură

Premierul Theresa May (foto) ar putea fi demisă în cazul în care Acordul Brexit pe care l-a negociat cu Uniunea Europeană va fi respins din nou de Camera Comunelor, avertizează doi membri de rang înalt din Partidul Conservator.

„Dacă votul va decurge într-un mod care va însemna că politica faţă de care a rămas ataşată în ultimii doi ani şi ceva este anulată de Parlament, cred că va fi foarte dificil ca premierul să mai rămână în funcţie“, a declarat fostul ministru al Educaţiei Nicky Morgan, potrivit BBC.

Dominic Raab, fost ministru pentru Brexit, a evocat aceeaşi idee. „Theresa May a spus că va demisiona. Aş vrea să aibă ocazia de a face acest lucru după alegerea sa“, a spus Dominic Raab, citat de INews.co.uk.

Un al doilea vot asupra Acordului Brexit al premierul britanic va avea loc mâine în Camera Comunelor de la Londra, potrivit Cabinetului May.

Cu toate acestea, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a spus că „nici măcar un punct nu s-a schimbat“ în acordul negociat de premier cu Uniunea Eurtopeană.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele