Trump declară stare de urgență privind amenințările informatice

30
2 minute de lectură

Președintele american, Donald Trump, a decretat stare națională de urgență pentru protejarea computerelor și rețelelor din Statele Unite de „adversarii străini“, principala companie vizată de această măsură părând a fi Huawei, gigantul chinez al telecomunicațiilor.

Liderul de la Casa Albă a semnat un ordin executiv ce le interzice companiilor din Statele Unite să utilizeze componente străine de telecomunicații considerate de Administrația de la Washington a reprezenta un risc național.

Ordinul nu a numit o anumită companie, dar cel mai probabil ținta principală este Huawei, estimează BBC. Compania chineză a avertizat că restricționarea afacerilor sale în Statele Unite va avea repercusiuni în primul rând asupra utilizatorilor și a companiilor americane.

Mai multe țări, în frunte cu Statele Unite, și-au exprimat în ultimele luni îngrijorările cu privire la faptul că tehnologiile Huawei ar putea fi folosite de China pentru a spiona, fapt negat vehement de compania chineză.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra aliaților săi pentru a exclude tehnologiile Huawei din noile rețele 5G.

Pe de altă parte, Departamentul american al Comerțului a adăugat Huawei pe așa-numita „listă de entități“, decizie ce interzice companiei achiziția de tehnologie de la firme americane fără aprobare guvernamentală.

Decizia președintelui Trump ar putea tensiona și mai mult relațiile dintre Statele Unite și China, relații și așa tensionate după impunerea de tarife reciproce pe fondul negocierilor comerciale dintre cele două puteri economice.

Huawei s-a aflat în centrul disputelor dintre Statele Unite și China, dispute ce au dominat agenda politică mondială din ultimele luni.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele