Trump se va adresa Curții Supreme, în cazul unei încercări de demitere

49
3 minute de lectură

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat astăzi că se va adresa Curţii Supreme de Justiţie în cazul în care congresmenii „democraţi tendenţioşi“ vor încerca să îl demită din funcţie, Informează Mediafax.

„Raportul Mueller, deşi a fost scris de politicieni democraţi furioşi şi de cei care mă urăsc, şi cu fonduri nelimitate (35.000.000 $), nu mă atinge cu nimic. Nu am făcut nimic rău. Dacă democraţii tendenţioşi vor încearca vreodată să mă demită, prima dată voi merge la Curtea Supremă de Justiţie. Nu doar că nu au fost constatate infracţiuni majore sau delicte, dar nu au fost comise deloc delicte de către mine. Toate delictele au fost comise de escroaca Hillary, de democraţi, de Comitetul Naţional al Partidului Democrat şi de poliţiştii murdari şi i-am prins asupra faptului! Am aşteptat raportul Mueller şi am câştigat, iar acum democraţii consideră Congresul ultima speranţă!“, a comentat Donald Trump într-o postare pe Twitter.

Donald Trump a declarat luni că nu poate fi demis de Congres, argumentând, referindu-se la investigaţia privind ingerinţele electorale ruse, că nu a comis niciun delict pasibil de procedura destituirii. „Cei care mă urăsc şi democraţii furioşi care au scris raportul Comisiei Mueller sunt devastaţi că nu au ajuns la concluzia complicităţii. (…) Dar, deşi nu a fost nicio complicitate şi nicio acţiune de obstrucţionare a justiţiei, democraţii radicali de stânga nu vor să continue să emită legi pentru binele cetăţenilor, vor să investigheze şi să consume timp. Acest lucru generează costuri mari pentru ţara noastră şi îi va costa scump pe democraţi în 2020!“, a transmis Trump. „Doar infracţiunile majore şi delictele pot conduce la demitere. Nu au existat delicte comise de mine (nicio complicitate şi nicio acţiune de obstrucţionare a justiţiei), deci nu mă puteţi demite. Democraţii au comis delicte, nu preşedintele dumneavoastră republican! (…)“, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Rugat luni, cu ocazia unui eveniment organizat la Casa Albă, să comenteze concluzia Comisiei Mueller că a încercat să obstrucţioneze justiţia dar subalternii nu au aplicat ordinele lui, Donald Trump a precizat: „Nu ignoră nimeni ordinele mele“. Întrebat dacă se teme de riscul demiterii, preşedintele american a răspuns: “Nici măcar puţin”.

Partidul Democrat, majoritar în Camera Reprezentanţilor, va continua investigaţiile în cazul preşedintelui Donald Trump, care riscă să fie vizat de procedura demiterii în cazul în care se va constata că a încercat să obstrucţioneze justiţia, a afirmat duminică Jerrold Nadler, un lider al opoziţiei. Partidul Democrat va continua investigaţiile Congresului asupra activităţilor preşedintelui Donald Trump „pentru a afla în ce sens conduc dovezile“, a declarat Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor. „Obstrucţionarea justiţiei, dacă se va confirma, ar fi o infracţiune pasibilă de procedura demiterii“, a atras atenţia Jerrold Nadler.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele