Un al doilea cetățean român decedat în urma prăbușirii podului din Genova

70
1 minut de lectură

Un al doilea român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii, marţi, a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, Italia, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe citat de agerpres.ro.

anterior, în noaptea de marţi spre miercuri, MAE a anunţat că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului.

Cel puţin 30 de oameni şi-au pierdut viaţa la prăbuşirea podului, a anunţat ministrul italian de interne şi vicepremierul Matteo Salvini, citat de Reuters şi AFP.

Pe lângă cei circa 30 de morţi confirmaţi, numeroase persoane au fost grav rănite, a menţionat Salvini într-o conferinţă de presă în Sicilia.

Vicepremierul Salvini s-a angajat în faţa italienilor ”să meargă până la capăt pentru a stabili responsabilităţile acestui dezastru inacceptabil, pentru că nu este posibil să se lucreze şi să se moară aşa în 2018″.

Salvini – liderul formaţiunii eurosceptice de extremă dreapta Liga – a adăugat că este nevoie de investiţii pentru a face faţă îmbătrânirii generale a unei bune părţi a infrastructurii italiene. “Dacă sunt angajamente externe care ne împiedică să cheltuim banii pe care trebuie să-i cheltuim pe securitatea şcolilor şi autostrăzilor, va trebui să ne punem întrebarea dacă să continuăm să respectăm aceste angajamente sau să punem securitatea italienilor înainte de orice. Evident că aş alege a doua variantă”, a punctat Salvini, citat de agerpres.ro.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele