Un ministru britanic propune eliminarea taxei de naturalizare pentru cetățenii europeni

15
2 minute de lectură

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a declarat că va propune eliminarea după Brexit a taxei pe care trebuie să o plătească cetățenii europeni care doresc să obțină naționalitate britanică, relatează Mediafax.

„Este pur și simplu lucrul cel mai corect pe care îl putem face, acela de a ne onora promisiunea de a le permite cetățenilor europeni care studiază și muncesc în Marea Britanie să rămână aici“, a declarat o sursă apropiată lui Gove. „Michael Gove este pregătit să unească țara. Garantarea drepturilor cetățenilor UE în Marea Britanie și pregătirea unei oferte generoase privitoare la cetățenia britanică pentru cei aflați aici în mod legal la data referendumului reprezintă un prim pas în această direcție“, a precizat sursa citată.

Un cetățean european poate aplica pentru obținerea cetățeniei britanice în 2021 dacă la momentul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE, în iunie 2016, era rezident în această țară. Astfel, aproximativ trei milioane de persoane sunt eligibile pentru naturalizare. Taxa pe care solicitanții trebuie să o achite și pe care Gove dorește să o elimine este în momentul de față de 1.330 de lire sterline.

Conservatorul Michael Gove, un susținător al Brexit, este una dintre cele zece persoane înscrise în cursa pentru a o înlocui pe Theresa May din funcția de premier și de lider al Partidului Conservator.

Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii la 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele