Universitatea București intră în clubul civic european

48
Universitatea din București. Foto: Ionuț Iamandi.
1 minut de lectură

Universitatea din București va fi membră a „Universității Civice Europene”, o rețea de opt universități cu 384.000 de studenți, 55.000 de profesori și alți membri ai comunității academice, 34 de premii Nobel și 171 de granturi de cercetare ERC.

“Consorțiul de opt universități își propune ca prin educație, cercetare și inovare să contribuie la întărirea procesului de integrare europeană, la dezvoltarea unei cetățenii europene active și la rezolvarea problemelor societale cu care se confruntă țările de proveniență, și nu numai.

Rețeaua „Universității Civice Europene” vine în întâmpinarea proiectului Comisiei Europene de întărire a colaborării și a mobilității academice în spațiul european, prin intermediul rețelelor de universități europene”, se arată într-un comunicat al Universtății București.

Alături de Universitatea din București, din Universitatea Civică Europeană vor mai face parte Universitatea Aix Marseille (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), Universitatea Autonomă din Madrid (Spania), Universitatea Sapienza din Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia), Universitatea Eberhard Karls din Tübingen (Germania).

Potrivit comunicatului, Universitatea Civică Europeană va fi un spațiu al educației inovative și responsabile, al schimburilor culturale și al acțiunii cetățenești din Europa, de la Marea Baltică până la Marea Mediterană, implicându-se în rezolvarea problemelor actuale ale cetățenilor și instituțiilor sale.

 

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele