Daea: Casa de Comerț Unirea va elimina intermediarii care falsifică prețurile

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, înființată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va scoate din piață intermediarii de produse agricole, care “falsifică prețurile”, a declarat luni ministrul Agriculturii Petre Daea

Ministerul spune că rolul entității este de a valorifica produselor agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituției, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să  stimuleze consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri și că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, așa cum este respectiva Casă de Comerț. Ministrul a apreciat că înființarea casei de comerț nu va atrage reacții din partea Comisiei Europene.

Comentarii