Home Business Veniturile din turismul balnear au crescut cu până la 30% , în 2018

Veniturile din turismul balnear au crescut cu până la 30% , în 2018

0
Veniturile din turismul balnear au crescut cu până la 30% , în 2018
2 minute de lectură

Turismul balnear a înregistrat o creştere a veniturilor cu circa 20-30%, în 2018, datorită voucherelor de vacanţă, şi cu 10-15% din punct de vedere al circulaţiei turistice, a declarat, vineri, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.

“(…) Vom putea relansa turismul balnear românesc dacă o să creăm un parteneriat între investitori şi primării. Să concepem o altă relaţie între investitori şi comunităţile locale. Este mai mult decât clar pentru mine că nu se pot dezvolta comunităţile fără investiţii serioase, în special din mediul privat. Pe de altă parte, primarii sunt foarte importanţi pentru atragerea de bani prin proiecte locale de la Fondul de modernizare a staţiunilor balneare atestate conform legii”, a precizat Nicu Rădulescu.

Acesta a apreciat că deşi turismul balnear are circa 30% din totalul locurilor de cazare din România, investiţiile se amortizează în 15-20 ani, fiind cea mai mare perioadă de timp comparativ cu litoralul sau cu hotelurile din marile oraşe.

“Peste tot, în toate staţiunile balneare, există interesul de a upgrada hotelurile de la 2 la trei stele, sau de la trei, la patru stele. Dacă programul guvernamental va funcţiona, există obiectivul de a aduce toate hotelurilor la o clasificare superioară. Dar asta ţine de finanţare. Noi am făcut în fiecare staţiune un hotel de top, dar nu este suficient. Trebuie un sprijin real din partea Guvernului. Un guvern responsabil are nevoie de o ţară sănătoasă, cu oameni sănătoşi”, a precizat preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

“Avem o problemă legată şi de medicii fizioterapeuţi. Cei buni au îmbătrânit, nu mai sunt stimulaţi să vină în staţiuni. Discutăm concret cu primarii cum să atragem tinerii medici. Toată problema este să ne ajute şi universităţile, cei care formează aceşti medici. Sectorul balneologic trebuie pus în valoare prin inovaţie, prin cercetare, prin găsirea oamenilor potriviţi”, a spus Nicu Rădulescu.

Acesta a apreciat că sectorul balneo poate deveni principala sursă de incoming, mai ales dacă se vor revitaliza produsele deja recunoscute internaţional precum Ana Aslan, Gerovital, Ionesu-Călineşti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here