110 milioane lei pentru închiderea minelor din Complexul Hunedoara și Valea Jiului

22
1 minut de lectură

Executivul a adoptat, miercuri, o Hotărâre pentru acordarea unui ajutor de stat de 60,6 milioane lei pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune din Complexul Energetic Hunedoara. Guvernul acordă și suma de 52,7 milioane lei pentru închiderea minelor din Valea Jiului.

„Guvernul a adoptat o Hotărâre a privind acordarea unor ajutoare de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompettiive din cadrul Societății Complexului Energetic Hunedoara, respectiv din cadrul Societății Naționale de închideri a minelor Valea Jiului S.A”, a anunțat Nelu Barbu, la finalul ședinței de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunțat și sumele acordate pentru închiderea minelor respective.

Pentru Complexul Energetic Hunedoara, Ministerul Energiei a propus acordarea unui ajutor de stat de 60.6 milioane lei, în concordanță cu cerințele Comisiei Europene. Pentru închiderea minelor necompetitive din Societatea de închdere a minelor Valea Jiului, România și Comisia Europeană au convenit în 2012 un plan privind închiderea minelor, iar acum a fost dat un ajutor de stat de 52,7 milioane lei”, a conchis Barbu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele