110 milioane lei pentru închiderea minelor din Complexul Hunedoara și Valea Jiului

1 minut de lectură

Executivul a adoptat, miercuri, o Hotărâre pentru acordarea unui ajutor de stat de 60,6 milioane lei pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune din Complexul Energetic Hunedoara. Guvernul acordă și suma de 52,7 milioane lei pentru închiderea minelor din Valea Jiului.

„Guvernul a adoptat o Hotărâre a privind acordarea unor ajutoare de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompettiive din cadrul Societății Complexului Energetic Hunedoara, respectiv din cadrul Societății Naționale de închideri a minelor Valea Jiului S.A”, a anunțat Nelu Barbu, la finalul ședinței de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunțat și sumele acordate pentru închiderea minelor respective.

Pentru Complexul Energetic Hunedoara, Ministerul Energiei a propus acordarea unui ajutor de stat de 60.6 milioane lei, în concordanță cu cerințele Comisiei Europene. Pentru închiderea minelor necompetitive din Societatea de închdere a minelor Valea Jiului, România și Comisia Europeană au convenit în 2012 un plan privind închiderea minelor, iar acum a fost dat un ajutor de stat de 52,7 milioane lei”, a conchis Barbu.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele