Primul serviciu de livrări la domiciliu cu dronă se lansează în Australia

21
1 minut de lectură

Primul serviciu de livrări la domiciliu cu dronă a fost lansat în Australia, după ani de zile de teste. Compania Wing, deținută de conglomeratul Alphabet, care deține și Google, va livra hrană, cafea și medicamente unui grup de aproximativ 100 de case din Canberra.

Compania a început să-și testeze dronele în Australia încă din 2014, însă numeroși localnici s-au plâns de nivelul zgomotului. Potrivit Wing, reacțiile primite la aceste teste au fost extrem de „valoroase“.

Autoritatea aviatică din Australia și-a dat acordul pentru lansarea serviciului comercial, după ce a examinat istoricul de siguranță al companiei și planurile de operare, relatează BBC.

Dronele companiei Wing pot livra pachete de dimensiuni reduse pe care le coboară cu un cablu subțire în curtea clientului.

Cu toate acestea, condițiile impuse companiei nu permit zborul dronelor pe timpul nopții sau zborul peste zonele aglomerate sau peste drumurile principale.

Testele cu dronă au atras mai multe plângeri din partea rezidenților cartierului Bonython din Canberra, care pretind că dronele sunt prea zgomotoase. În replică, Wing a anunțat că a fabricat o dronă mai silențioasă, iar autoritatea aviatică a impus folosirea aparatului mai puțin zgomotos.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele