26 mai – moment crucial pentru România (P)

68
5 minute de lectură

În 26 mai, odată ajunși în secția de votare, vom primi încă două buletine de vot, pe lângă cel pentru alegerile europarlamentare. Sunt cele două buletine de vot pentru referendumul pentru justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis ca răspuns la atacul PSD, obsesiv și neobosit, la adresa legilor justiției și a Codului Penal. Sunt buletinele de vot prin care putem interzice amnistia și grațierea și OUG pe justiție.

Alegerile din 26 mai au o dublă miză: în primul rând, o Românie puternică în Europa și, în al doilea rând, blocarea operațiunii de mutilare a justiției, declanșată de PSD-ALDE, prin interzicerea amnistiei și a grațierii și a OUG pe justiție.

Este foarte important de știut că, pentru validarea referendumului, este nevoie ca măcar 30 la sută dintre alegători să meargă la urne. Cu cât mai mulți vor merge la vot, cu atât mai răspicat va fi mesajul transmis majorității! Este motivul prin care PSD încearcă disperat în aceste zile, prin tot felul de chichițe și subterfugii administrative, să boicoteze referendumul: îi este teamă de vocea dumneavoastră și a tuturor românilor!

De ce referendum?

E limpede faptul că majoritatea PSD-ALDE a avut o unică agendă de la câștigarea alegerilor parlamentare în 2016: modificarea legilor justiției în interes personal și de grup. Unica soluție legală pentru a stopa tăvălugul din justiție este suveranitatea poporului, invocată de articolul 2 din Constituția României. Președintele Klaus Iohannis a decis, astfel, să dea voce poporului român.

Se tot vehiculează, zilele acestea, un mare neadevăr: dacă referendumul este validat, el nu este obligatoriu. Nimic mai fals. Odată validat, el devine obligatoriu pentru politicieni. Deciziile Curții Constituționale spun clar că nu se pot lua măsuri contrare rezultatului unui referendum, chiar dacă, în teorie, acesta este consultativ. Rezultatul este obligatoriu pentru puterea politică, astfel că mutilarea legilor justiției de către PSD-ALDE va fi blocată. Pe fond, PSD încearcă să ne spună că vocea poporului nu ar conta și că pe ei nu îi interesează ceea ce vor spune românii.

Alte 16.000 de motive pentru DA la referendum

Tot asaltul dat de PSD-ALDE împotriva justiției îi privește direct pe toți românii. Denisa Sava, o tânără din Alba Iulia, a fost atacată, jefuită și lăsată inconștientă, în 17 noiembrie 2018, în scara unui bloc din Alba Iulia. Atacatorul era Nicolae Drăgoi, un recidivist eliberat în baza legii recursului compensatoriu, promovată de PSD-istul Eugen Nicolicea și votată cu abnegație de majoritatea PSD-ALDE. Drăgoi, condamnat pentru furt și tentativă de viol, fusese eliberat cu opt luni mai devreme. Bărbatul a fost prins după două zile, în 19 noiembrie. Peste 16.000 de deținuți au fost eliberați din închisori în baza legii recursului compensatoriu. Dintre aceștia, peste 700 s-au întors deja după gratii, 188 fiind condamnați pentru crime, violuri sau alte infracțiuni cu violență.

Denisa Sava a explicat de ce este important pentru ea votul la referendumul pentru Justiție: „Prin modificarea Codurilor penale, vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea. Eu vreau să mă simt în siguranță în țara în care trăiesc și pentru asta voi merge să votez împotriva modificării cu dedicație a legilor din țara mea, doar pentru a-i scăpa pe infractori”.

„Așa nu se poate!”

Inițiatorul referendumului, Klaus Iohannis, a participat la două dintre mitingurile PNL, de la Iași și de la București, pentru a le spune românilor de ce este important să meargă să voteze. Cuvintele președintelui au fost clare: sprijin pentru cea mai bună echipă, cea a PNL, singura care poate învinge PSD și votul DA la ambele întrebări de la referendum.

„De doi ani și jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile ca să-și facă scăpați infractorii cocoțați în fruntea statului. Dragi români, dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru a avea autostrăzi, spitale, grădinițe și școli. Dacă îi lăsăm pe ei să ne strice țara, atunci românii sunt cei care vor plăti. Așa nu se poate!”, a punctat președintele României.

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe oameni să meargă la vot în 26 mai și la alegerile europarlamentare: „În Europa, România contează! În Europa, votul românilor contează, locul nostru este în Europa! Voi sunteți Europa! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, ci un neam de oameni cinstiți. Pentru toate acestea, trebuie să mergem la vot pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pe 26 mai mergem să votăm!”

Mai multe detalii despre echipa PNL : https://www.romaniainprimulrand.ro/

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele