A murit la doar 59 de ani Sorin Frunzăverde, fostul vicepreședinte al PNL și PD

108
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Politicianul Sorin Frunzăverde a decedat duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, în urma complicațiilor generate de o boală foarte gravă la rinichi de care suferea de mai mulți ani, au declarat reprezentanţi ai unităţii medicale.

“Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11,00.

Sorin Frunzăverde născut pe 26 aprilie 1960 la Bocșa, de profesie inginer metalurgist, a fost un politician român, prim-vicepreşedinte și vicepreședinte al PDL, vicepreședinte al PNL, președinte al consiliului județean Caraș-Severin din 2004 până în 2019 (cu întreruperi) și deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin (2001-2004) . A fost ministru al mediului în guvernul Ciorbea, ministru al apărării în guvernele Isărescu și Tăriceanu, membru al Parlamentului European între 2007-2009.

La data de 3 iulie 2015 Sorin Frunzăverde, atunci președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a devenit urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității pentru obținerea de foloase necuvenite.

Inculpatul Sorin Frunzăverde ar fi făcut demersuri pentru influențarea procesului electoral în direcția obținerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat.

Magistrații Curții de Apel Timișoara, în mai 2016, l-au condamnat definitiv pe Sorin Frunzăverde la 2 ani de închisoare cu suspendare și cursuri de reintegrare în societate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele