Accesul „vestelor galbene“ la Notre-Dame, interzis

Protestatarii antiguvernamentali ai mișcării „vestele galbene“ au primit interdicție de a protesta în apropierea catedralei Notre-Dame răvășită de flăcări în incendiul ce a avut loc luni spre marți, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, avertizând că încercarea de a demonstra în acea zonă constituie o „pură provocare“.

Ministrul a avertizat că protestatarii vor ieși sâmbătă pe străzi în mai multe orașe din Franța, „în special la Paris“. Oficialul se teme că anumite persoane ar putea comite vandalisme, incendieri și furturi precum cele comise luna trecută pe bulevardul Champs-Elysées, relatează The Guardian.

Peste 60.000 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați în mai multe orașe din Franța, dintre care 5.000 doar la Paris, unde vor înconjura zona unde se află catedrala Notre-Dame, zonă ce a fost închisă accesului public, cu excepția celor care locuiesc în acel perimetru.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele