Accident major în timpul testării capsulei SpaceX

93
Foto: SpaceX
2 minute de lectură

Compania spațială privată SpaceX a confirmat producerea unei „anomalii“, în Florida, în timpul unor teste de rutină ale capsulei Dragon, destinată transportului de astronauți pe orbită.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite a anunțat că incidentul produs la baza Cape Canaveral este sub control și nimeni nu a fost rănit, informează BBC.

Luna trecută, capsula Dragon a efectuat o misiune fără echipaj reușind să se cupleze la Stația Spațială Internațională și să revină apoi în siguranță la sol. Misiunea a făcut parte dintr-o serie de teste menite să demonstreze capacitatea SpaceX de a transporta echipaje umane spre Stația Spațială. Compania și-a anunțat ambiția de a transporta echipaje umane începând cu luna iulie. Cu toate acestea, incidentul ar putea întârzia aceste planuri până la sfârșitul anului sau chiar până în 2020.

Din momentul încheierii programului navetei spațiale al NASA, în 2011, ca urmare a dezastrului navetei Columbia, Statele Unite nu au mai trimis echipaje umane în spațiu, fiind nevoite să se bazeze pentru acest lucru pe programul spațial al Rusiei, care asigură transportul uman spre Stația Spațială Internațională cu ajutorul rachetei Soiuz.

Pe imaginile preluate de amatori din apropierea locului unde s-a efectuat testul, imagini ce au circulat pe social media, se putea vedea o coloană groasă de fum.

Compania SpaceX, fondată de Elon Musk în 2002, a anunțat că a deschis o investigație fiind ferm angajată în a se asigura că sistemele sale întrunesc „cele mai riguroase standarde de siguranță“.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele