Administrația americană, în pragul unui nou blocaj

22
Foto: Getty Images/Guliver
1 minut de lectură

Statele Unite s-ar putea îndrepta spre un nou blocaj guvernamental, în condițiile în care Administrația Donald Trump negociază cu Congresul posibilitatea finanțării măsurilor de securitate pe care Guvernul intenționează să le impună la frontiera cu Mexic.

Săptămâna trecută, negociatorii democrați și republicani păreau să ajungă la o soluție de compromis ce ar fi presupus acordarea de fonduri pentru sporirea securității la frontieră, dar nu și pentru construirea unui zid, element central al planului președintelui Trump, relatează CNN.

Deși Donald Trump ar fi fost la un pas de a accepta formula de compromis, discuțiile s-au blocat pe parcursul weekend-ului, după ce democrații au cerut limitarea locurilor disponibile în centrele de detenție administrate de autoritățile pentru imigrație și securitate a frontierei.

Acest ultim impas pare să spulbere speranțele conform cărora s-ar putea ajunge astăzi la un acord, astfel încât ambele camere ale Congresului să aibă timpul necesar de a trece noua legislație înaintea termenului care expiră vineri. „Cred că, în acest moment, discuțiile sunt blocate“, a spus senatorul republican de Alabama, Richard Shelby.

În cazul în care nu se va ajunge la un acord, activitatea Guvernului va fi din nou blocată, situație ce ar lăsa iarăși 800.000 de angajați federali fără salarii.

Recentul blocaj – cel mai lung din istoria Statelor Unite – s-a încheiat luna trecută cu victoria președintelui Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, care s-a opus finanțării zidului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele