Sondaj: Schimbările climaterice, terorismul, atacurile cibernetice sunt principalele amenințări globale

42
1 minut de lectură

Modificările climei, terorismul islamic și atacurile cibernetice sunt considerate drept cele mai mari amenințări globale în prezent, potrivit unui sondaj de opinie realizat anul trecut de Pew Research Center în 26 de ţări.

În 13 din cele 26 de țări incluse în sondaj, participanții au identificat schimbările climaterice drept principalul pericol cu care se confruntă țara lor, cel mai ridicat procent fiind înregistrat în Grecia (90%), relatează Mediafax.

Rețeaua teroristă Stat Islamic este considerată a fi cea mai mare amenințare de securitate de către participanții din opt țări, printre care Italia, Franța și Rusia.

Respondenții din patru țări, inclusiv Japonia și Coreea de Sud, au indicat atacurile cibernetice ca fiind principalul pericol de securitate.

În Polonia, participanții au afirmat că principala amenințare de securitate la adresa țării lor este reprezentată de puterea și influența Rusiei.

În zece țări, inclusiv Germania, Franța, Japonia și Coreea de Sud, cel puțin jumătate din respondenți au declarat că puterea și influența Statelor Unite reprezintă o amenințare majoră la adresa țării lor, comparativ cu trei state în 2013.

În medie, la nivel global, 45% din participanții la sondaj consideră puterea și influența Statelor Unite drept o amenințare majoră la adresa țării lor în 2018, față de numai 25% în 2013, când Barack Obama era președinte la Casa Albă.

Rusia este considerată amenințare majoră de 36% din respondenți, iar China de 35% din participanții la sondajul efectuat în perioada mai-august 2018 pe un eșantion de peste 27.000 de persoane.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele