Administrația Trump amenință UE cu taxe vamale suplimentare ca răspuns la subvențiile Airbus

43
1 minut de lectură

Administrația Donald Trump amenință Uniunea Europeană cu taxe vamale suplimentare pentru o serie de produse europene, inclusiv elicoptere de pasageri, unele categorii de brânzeturi, vinuri și motociclete, ca răspuns la prejudiciile cauzate de subvențiile europene acordate companiei Airbus, rivala Boeing.

Într-o acțiune legală inițiată în urmă cu aproape 15 ani la Organizația Mondială a Comerțului, Statele Unite susțin că firma Airbus a primit de la Uniunea Europeană câteva miliarde de dolari sub formă de subvenții ilegale, informează Mediafax.

La rândul său, și Uniunea Europeană a inițiat o acțiune legală, în urma căreia s-a stabilit că Boeing a primit în mod ilegal stimulente fiscale în valoare de aproximativ 325 de milioane de dolari de la statul american.

Biroului reprezentantului Statelor Unite pentru Afaceri Comerciale a publicat luni o listă cu produse europene ce ar putea fi vizate de taxe vamale suplimentare. Autoritățile americane și-au motivat decizia citând concluzia Organizației Mondiale a Comerțului potrivit căreia ajutorul acordat companiei Airbus „a provocat“ în mod repetat „efecte adverse asupra Statelor Unite“.

Washingtonul a semnalat că taxele vamale suplimentare ar putea fi aplicate până când Uniunea Europeană va renunța să acorde subvenții companiei Airbus, despre care SUA și Boeing spun că oferă firmei europene un avantaj incorect pe piața avioanelor de pasageri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele