Aeroportul Changi din Singapore a inaugurat spectaculosul complex Jewel

1 minut de lectură

Aeroportul Changi din Singapore a deschis oficial noul complex botezat Jewel, după patru ani de lucrări. Jewel leagă trei din cele patru terminale ale celui mai apreciat aeroport din lume.

Realizat din structură de oțel și sticlă, complexul de 135.700 de metri pătrați a costat aproximativ 1,25 de miliarde de dolari și este opera renumitului arhitect Moshe Safdie, informează CNN. Clădirea are zece etaje și, între magazine, spații verzi și alte atracții, include cea mai mare cascadă de interior din lume, înaltă de 40 de metri.

Aeroportul din Singapore este cel mai apreciat din lume, conform topului realizat de Skytrax, top pe care îl domină de ani de zile și, după câte se pare, va continua să-l domine în anii următori.

Potrivit datelor aeroportului, numărul de pasageri aproape s-a dublat în ultimii zece ani, acesta fiind principalul motiv pentru extindere. Un nou terminal, care va avea dimensiunea celor patru existente la un loc, este programat să se construiască după 2030.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele