Aeroportul Otopeni combate coronavirusul cu afișe

124
2 minute de lectură
Sursa foto: Pexels

Oamenii care ajung pe Aeroportul Henri Coandă dintr-un motiv sau altul își pot da seama cu ușurință că autorităţile se luptă cu virusul care a speriat întreaga lume doar cu câteva afişe, conform Mediafax. Iar termoscanerele încă nu au fost cumpărate. Puţini sunt oamenii care poartă mască chiar și acum. Oamenii cred că sunt departe de pericol.

„La chinezi, situaţia este foarte tensionată, noi ne credem putin protejaţi pentru că suntem foarte departe de centrul acesta de infecție, dar ar trebui într-adevăr (…) ar fi o metoda de detecţie (prezența scanerelor termice, n.r.), dar l-am auzit pe domnul Streinu-Cercel că nu are eficienţa scontată, ştiintific s-a demonstrat că nu”, explică un bărbat în aeroport, care poartă mască de protecție.

Recent, autorităţile au anunţat că vor fi cumpărate termoscanere pentru toate cele 16 aeroporturi din ţară.

Până atunci însă, nu există nicio modalitate prin care pot fi identificaţi cei care au febră sau gripă. Oamenii care prezintă aceste simptome pot ruga orice angajat al aeroportului să cheme un medic, doar asta doar dacă doresc acest lucru.

Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a precizat că speră ca, până luni, OUG care permite cumpărarea scanerelor termice să fie deblocată de cei de la consiliul legislativ și să emită avizul necesar astfel încât actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial și să înceapă achiziția.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele