Afacerea divorțului Bezos: MacKenzie rămâne cu peste 35 de miliarde de dolari

149
1 minut de lectură

Cel mai bogat om din lume, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și soția sa, MacKenzie, au ajuns la o înțelegere-record de divorț în valoare de cel puțin 35 de miliarde de dolari.

Doamna Bezos va primi un pachet de acțiuni de 4% din gigantul de retail, în valoare de 35,6 miliarde de dolari, relatează BBC.

Amazon a fost fondat în 1994 de Jeff Bezos în Seattle, la un an după căsătoria celor doi. Jeff Bezos a fost și unul dintre primii angajați ai companiei.

Cei doi parteneri au postat pe Twitter comentarii pozitive la adresa celuilalt, după anunțul referitor la înțelegerea la care au ajuns. Doamna și domnul Bezos nu au dat mai multe detalii financiare.

Acțiunile Amazon o vor face pe doamna Bezos a treia cea mai bogată femeie din lume, în timp ce Jeff Bezos va continua să fie cel mai bogat om din lume.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, și MacKenzie, romancieră în vârstă de 48 de ani, s-au căsătorit în 1993 și au patru copii.

Înaintea înțelegerii, Jeff Bezos deținea 16,3% din acțiunile Amazon. Va rămâne cu 75% dintre acesta iar doamna Bezos i-a transferat tote drepturile de vot în cadrul companiei. De asemenea, ea va renunța la acțiunile Washington Post și la cele în cadrul companiei spațiale Blue Origin.

Amazon este cea mai de succes companie de retail online, aducând familiei Bezos o avere de 131 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Anul trecut, compania a generat vânzări de 232,8 miliarde de dolari.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele