Airbus se inspiră din penajul păsărilor de pradă

56
1 minut de lectură

Compania aerospațială europeană Airbus a creat un concept de avion inspirat din penajul natural al vulturilor, șoimilor și al altor păsări de pradă.

Conceptul „Bird of Prey“ (pasăre de pradă) a fost prezentat de Liam Fox, secretarul britanic de stat pentru Comerț Internațional, vineri, în cadrul showlui aerian Royal International Air Tattoo.

Într-o postare pe Twitter ce include și un clip cu conceptul Airbus, Fox și-a anunțat susținerea pentru „Birtd of Prey“ ce include o serie de „pene“ în coadă și în vârfurile aripilor.

Designul a fost conceput pentru o aeronavă hibrid-electrică propulsată cu elice, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Airbus.

„Inspirată de mecanica eficientă a păsărilor, aeronava are structuri pe aripi și în coadă ce copiază păsările de pradă, având pene ce pot fi acționate individual, asigurând astfel controlul activ al aeronavei“, precizează comunicatul.

Aeronava ar fi capabilă să transporte până la 80 de pasageri și ar consuma cu 30 – 50% mai puțin combustibil decât o aeronavă convențională de dimensiuni similare.

Deși aeronava nu se va construi, scopul proiectului este de a motiva viitoarea generație de ingineri de aeronave, a precizat unul dintre managerii Airbus, Martin Aston.

„Pasărea noastră de pradă a fost concepută să-i inspire pe tineri și să creeze acel factor de uimire ce i-ar determina să ia în calcul o carieră în sectorul extrem de important al aeronauticii“, a explicat Aston, în comunicatul Airbus.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele