Al treilea ziarist mexican ucis în ultimele zile. Acesta beneficia de protecție

69
1 minut de lectură

Oficialii mexicani au declarat, sâmbătă, că vor cerceta uciderea unui jurnalist din statul Veracruz, situat pe coasta Golfului Mexic, acesta fiind cel de-al treilea reporter ucis într-o săptămână în Mexic, în condițiile în care țara se luptă cu o rată record a criminalităţii, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Jorge Ruiz Vazquez, reporter la ziarul Grafico de Xalapa din capitala statului Veracruz, a murit în ciuda procedurilor în vigoare pentru a-l proteja, a anunţat procuratura.

“Procurorul va cerceta de ce măsurile de protecție acordate victimei și familiei sale, care erau în vigoare, nu au fost aplicate”, a transmis entitatea într-un comunicat.

Ruiz a denunţat amenințări cu moartea în octombrie și noiembrie 2018, a declarat Ana Laura Perez, președintele comisiei din Veracruz pentru protejarea jurnaliștilor (CEAPP), într-un interviu acordat postului de știri Veracruz XEU Noticias.

Ea a adăugat că Ruiz a fost împușcat și ucis la domiciliul său, într-o localitate din apropiere de Xalapa.

Moartea lui Ruiz duce numărul morţilor jurnaliștilor mexicani din acest an la cel puțin opt, comparativ cu nouă anul trecut, potrivit organizaţiei Articolul 19 pentru promovarea libertăţii de exprimare

Un reporter din statul Guerrero, care de asemenea a fost oficial municipal, a fost împușcat și ucis vineri, în timp ce săptămâna trecută, un reporter care a scris despre poliția din același stat a fost găsit mort în portbagajul unui vehicul cu semne că fusese împușcat și torturat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele