ALDE îl sprijină pe Ion Popa la șefia Senatului. Meleșcanu riscă excluderea

87
2 minute de lectură

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, informează Mediafax.

Totodată, partidul a decis ca persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

„Prima decizie e cea referitoare la susținerea colegului senator Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau ssuținerea partidului acceptă funcții, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent și dl Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Politic Central al ALDE de marți la Parlament.

Întrebat dacă decizia ALDE, de excludere a persoanelor care acceptă funcții, fără acordul partidului, e valabilă și la Camera Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Și la Camera Deputaților e valabilă decizia și la nivelul Guvernului, Senatului, secretarilor de stat, peste tot”.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele