Alegeri în Republica Moldova: Blocul ACUM a obținut cele mai multe mandate în turul doi

31
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Blocul ACUM (DA şi PAS) al premierului Maia Sandu a obţinut cele mai multe mandate în turul al doilea al alegerilor pentru funcţia de primar care s-au desfăşurat, duminică, în Republica Moldova, a declarat, luni, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Blocul ACUM a câştigat 91 din cele 384 de primării în localităţile în care a fost organizat al doilea tur de scrutin. Pe locul al doilea se află Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, cu 83 de mandate, printre care şi cel de primar al municipiului Chişinău.

Pe poziţia a treia s-a situat Partidul Democrat din Moldova al fostului premier Pavel Filip, cu 71 de mandate, în timp ce pe patru s-a clasat Partidul Politic Şor cu 30 de mandate de primar.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a câştigat 22 de mandate, formaţiunea Partidul Nostru 14, Partidul Comunist din Republica Moldova şase mandate, iar Partidul Unităţii Naţionale cinci.

De asemenea, 49 de primari au fost aleşi în calitate de candidaţi independenţi.

Potrivit preşedintelui CEC, cel mai tânăr primar are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 72 de ani. Pe criterii de gen, 300 dintre primarii aleşi în turul al doilea sunt bărbaţi, iar 84 femei. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele