Alegeri parlamentare cu participare de 99,99% în Coreea de Nord

53
1 minut de lectură

Prezența la vot în cadrul alegerilor legislative organizate duminică în Coreea de Nord a fost de 99,99%, în creștere față de scrutinul organizat în urmă cu cinci ani, în cadrul căruia prezența la vot a fost de 99,97%, informează Mediafax.

Rata de participare a fost comunicată astăzi de agenția de presă nord-coreeană KCNA, menționând că procentul de 0,01% este reprezentat de „persoanele care nu se aflau pe teritoriul țării sau care lucrează pe mare“.

Scrutinul pentru Ansamblul Suprem al Poporului (ASP), considerat Parlamentul Coreei de Nord, este organizat o dată la cinci ani. La fel ca în cadrul alegerilor din anul 2014, fiecare candidat a obținut 100% din voturi.

„Toți votanții au participat ca un singur om în aceste alegeri, care cimentează puterea unui popor la fel de solid ca o stâncă“, relatează agenția KCNA, citând un comunicat emis de Comitetul Electoral Central din Coreea de Nord.

„100% dintre cetățeni au votat în favoarea candidaților ASP înregistrați în circumscripţiile relevante“, se menționează în comunicat.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele