Alegeri parlamentare în Polonia, la 31 octombrie

25
1 minut de lectură

Președintele polonez, Andrzej Duda, a stabilit pentru 31 octombrie data desfășurării alegerilor parlamentare, actualul partid aflat la putere în Polonia, Lege și Justiție, având cele mai mari șanse să câștige scrutinul electoral, informează Mediafax.

Scrutinul este considerat unul dintre cele mai importante după căderea comunismului, întrucât țara este divizată în urma politicilor conservatoare și naționaliste ale Partidului Lege și Justiție.

Criticii acuză partidul de distrugerea valorilor democratice din ultimii 30 de ani în contextul politicilor care au erodat independența justiției și prin promovarea intoleranței față de minorități.

Partidul aflat la guvernare a obținut o victorie decisivă în alegerile europarlamentare din luna mai. Sondaje de opinie cele mai recente arată de asemenea că partidul ar putea obține între 45 și 50 de procente în viitoarele alegeri parlamentare.

Coaliția din opoziție, condusă de Partidul Platforma Civică, se află la mai puțin de 30 de procente în sondaje, în timp ce o coaliție de stânga este cea de-a treia forță politică, având aproximativ zece procente.

Alegerile vor determina configurația celor 460 de locuri din camera inferioară a Parlamentului și a celor 100 de locuri din Senat.

Cabinetul președintelui Andrzej Duda a anunțat că autoritatea electorală a fost de acord cu cererea sa ca alegerile să se desfășoare la 31 octombrie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele