ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019: A treia zi de vot în diaspora

65
3 minute de lectură

​Peste 500.000 de alegători au votat, în străinătate, în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Duminică dimineață, înainte de deschiderea urnelor din țară, peste 300.000 de români își exprimaseră votul pentru turul întâi al alegerilor prezidențiale.

UPDATE: A treia zi a votului în străinătate continuă în 816 secții de votare de votare din Asia, Europa, Africa și America până la 21.00, ora locală. Un număr de 585.110 alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până duminică la ora 18.00, potrivit BEC, transmite Mediafax.

„Alegerile pentru Președintele României s-au încheiat în: Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaysia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka și Vietnam”, transmit reprezentanții MAE.

Potrivit site-ului Biroului Electoral Central la ora 08.05 dimineața, 274.992 de persoane votaseră deja, vineri și sâmbătă, în cele 838 de secții din străinătate, iar 25.189 și-au exprimat opțiunea folosind votul prin corespondență, totalul fiind de 300.181.

Cea mai mare prezență la vot este în continuare înregistrată la o secție din Londra, 2.573 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare este și la secțiile din Chișinău și Bruxelles, transmite Mediafax.

Amintim că, la europarlamentarele ce au avut loc la data de 26 mai din acest an, în diaspora, au votat 375.219 de români. Lista celor 838 de secţii de votare din străinătate de la aceste alegeri prezidențiale poate fi consultată AICI.

Pot vota toți cetățenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate, indiferent de motivul prezenței acestora pe teritoriul străin – domiciliați, rezidenți sau turiști. Programul de duminică al secțiilor din diaspora este 7.00-21.00.

Votarea poate fi prelungită până la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare de la ora 21.00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Puteți vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

Urmăriţi-ne şi pe Facebook!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele