Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în totalitate în Venezuela

Capitala Venezuelei, Caracas, a fost în beznă timp de o săptămână

Alimentarea cu energie a fost restabilită „în proporţie de 100%“ în Venezuela, a anunțat ieri seară Guvernul de la Caracas, în timp ce alimentarea cu apă curentă a fost reluată în proporţie de 80%, relatează CNN.

Numai orașele Baruta și Hatillo din apropierea capitalei Caracas încă se confruntă cu întreruperi de electricitate din cauza unui incendiu la o stație, a declarat ministrul de informații Jorge Rodriguez.

Întreruperea alimentării cu energie electrică a paralizat părți mari ale țării începând de joia trecută.

Opoziția a acuzat gestionarea defectuoasă a guvernului, în timp ce președintele contestat, Nicolas Maduro, a acuzat Statele Unite și opoziția de lansarea unor atacuri cibernetice asupra rețelelor de electricitate ale țării.

Procurorul general Tarek William Saab a anunțat anterior că liderul opoziției și autoproclamatul președinte interimar, Juan Guaido, ar fi cercetat pentru implicarea în provocarea blocajului.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.