Procurorii americani investighează tranzacțiile de date ale Facebook

Procurorii federali americani efectuează o anchetă penală în privința tranzacțiilor de date ale companiei Facebook, încheiate cu unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei la nivel mondial, a informat miercuri New York Times.

Un juriu din New York a solicitat registre din partea a cel puțin doi producători de smartphone-uri și alte dispozitive, a informat cotidianul, citând oameni familiarizați cu cererile și fără a numi companiile.

Ambele companii se numără printre cele peste 150, printre care Amazon, Apple și Microsoft, care au încheiat parteneriate cu Facebook pentru accesul la informațiile personale ale sutelor de milioane de utilizatori, potrivit raportului.

Facebook se confruntă cu o serie de procese și anchete cu privire la practicile sale de confidențialitate, inclusiv investigații în curs de desfășurare efectuate de Comisia Federală a Comerțului din SUA, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse și două agenții de stat din New York.

Pe lângă analizarea tranzacțiilor cu date, probele se concentrează pe dezvăluirile conform cărora compania a împărtășit datele a 87 milioane de utilizatori cu Cambridge Analytica, o firmă de consultanță britanică care a lucrat în campania președintelui SUA, Donald Trump.

Facebook a transmis că ei colaborează cu anchetatorii din mai multe agenţii federale, fără să se refere în mod special la această anchetă.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.