Amazon amenință cu demiterea angajații care militează împotriva schimbărilor climatice

74
3 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Un grup de angajați ai Amazon a anunțat că gigantul american de retail a amenințat cu demiterea mai mulți angajați care au manifestat față de schimbările climatice, relatează BBC.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Grupul Angajați ai Amazon pentru Dreptate Climatică (Amazon Employees for Climate Justice) a precizat că angajaților li s-a spus că au încălcat politicile companiei. Angajații vizați sunt dintre cei care s-au alăturat apelurilor care cer Amazon să adopte măsuri mai eficiente de combatere a schimbărilor climatice.

Într-o postare pe Twitter, grupul din cadrul Amazon a anunțat că mai mulți angajați au fost contactați de reprezentanți legali și personal de la resurse umane, fiind chestionați în legătură cu comentariile publice pe care le-au făcut. „Unii dintre acești angajați au primit apoi alte mesaje în care sunt amenințați cu demiterea, dacă vor continua să vorbească despre afacerile Amazon“, se arată în continuare.

În replică, Amazon a explicat: „Am actualizat recent regulamentul privind procesul de aprobare pentru a facilita participarea angajaților la activități externe precum luări de cuvânt sau interviuri acordate presei, precum și cel referitor la folosirea logoului companiei“. „Cum se întâmplă în cadrul oricărei companii, angajații pot primi notificări de la resurse umane, în situațiile în care se consideră că există o încălcare a regulilor interioare“, potrivit Amazon.

Grupul Angajați ai Amazon pentru Dreptate Climatică dorește să implementeze un model de business care nu adaugă la criza climatică, cerând Amazon să atingă obiectivul de a genera zero emisii până-n 2030, să limiteze colaborările cu companiile care folosesc combustibil fosil și să nu mai finanțeze politicieni care neagă schimbările climatice.

Amazon, ca de altfel toate companiile mari, se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea publicului și a propriilor angajați pentru a adopta măsuri de a-și reduce impactul asupra mediului.

În mai, mii de angajați ai Amazon s-au folosit de întâlnirea anuală a acționarilor pentru a-i cere directorului executiv Jeff Bezos să formuleze o inițiativă privind schimbările climatice.

Propunerea a fost respinsă de acționari. Cu toate acestea, în septembrie, Bezos a anunțat planurile de a trece compania în totalitate la surse de energie curată până-n 2030 și de a reduce la zero emisiile până-n 2040.

La o zi după acest anunț, peste 1.000 de angajați au plecat de la lucru pentru a se alătura Grevei Globale privind Clima și a protesta față de politicile de mediu ale Amazon. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele